В Про нас пишуть, Про нас пишуть 2010

У Тернополі створять музей Тараса Шевченка. Відомо, що Кобзар свого часу відвідав Кременець, Почаїв, Вишнівці.

«Будемо працювати над тим, аби архівні матеріали чи експонати, пов’язані з перебуванням Шевченка на Тернопільщині, лягли в основу експозиції музею. Вже відбулися консультації зі столичними фахівцями-шевченкознавцями, які готові приєднатися до цієї роботи, — розповідають в облдержадміністрації. — Після добудови приміщення обласної бібліотеки в Тернополі музей Кобзаря можна буде розмістити в будівлі, де сьогодні книгозбірня.

Першим етапом роботи, спрямованої на вшанування пам’яті Кобзаря, стане паспортизація пам’ятників, меморіальних таблиць, пам’ятних знаків Шевченка на території області. Розпочато збір інформації про вулиці,
селянські спілки, кінотеатри, парки, громадські організації, мистецькі колективи, названі на честь поета.

До 25 вересня заплановано також зібрати інформацію з історії сіл Тарасівка — Збаразького, Кобзарівка — Зборівського, Шевченкове — Підволочиського, Гаї Шевченківські — Тернопільського районів. Крім цього, буде проведено конкурс на кращий в’їзний знак у населені пункти, пов’язані з іменем Т. Шевченка».

В області облікують та узагальнять матеріали і документи, пов’язані з іменем Тараса Шевченка, які є у фондах Державного архіву Тернопільської області, обласного краєзнавчого музею, обласного художнього музею, а також проведуть обласну акцію зі збору відповідних матеріалів та експонатів.

Recent Posts