В Про нас пишуть, Про нас пишуть 2008

Голова обласної державної адміністрації Юрій Чижмарь під час прес-конференції 17 березня 2008 р. заявив, що слова голови обласної ради Михайла Миколенка про те, що «одним із методів затягування сесії з боку ОДА є питання включення проекту рішення щодо внесення змін до бюджету. Адже на колегії це питання розглядалось 5 лютого, а обласна рада отримала проект лише вранці 12 березня, буквально за кілька годин до сесії» — є «спекуляцією чистої води». Доводимо до відома, що рішенням сесії обласної ради від 31 грудня 2007 року затверджено обласний бюджет на 2008 рік. Відповідно будь-які зміни до цього рішення є змінами до бюджету і подаються облдержадміністрацією на розгляд постійних профільних комісій обласної ради з подальшим ухваленням на сесії обласної ради. Саме таким шляхом має бути прийнятий поданий обласною державною адміністрацією проект «Про внесення змін до обласного бюджету на 2008 рік» 12 березня 2008 року. Ним передбачається розподіл частини вільного залишку коштів загального фонду обласного бюджету та залишку коштів, які не були розподілені при затвердженні обласного бюджету 31 грудня 2007 року.

До слова, цей проект буде обговорений депутатами — членами постійних профільних комісій обласної ради та рекомендований до розгляду на пленарне засідання облради.

Ще одне питання, якому голова облдержадміністрації приділив багато уваги під час прес-конференції і яке викликало суттєве, м’яко кажучи, здивування. Це шляхи завершення будівництва обласної бібліотеки.

За діючим регламентом обласної ради п’ятого скликання подання проектів програм здійснює голова облдержадміністрації і програми подаються до виконавчого апарату обласної ради за 15 днів до пленарного засідання ради.

Юрій Чижмарь говорив про те, що цей проект мав бути проголосований на 12 сесії облради. Проте до сьогодні ніякого подання стосовно проекту програми добудови та введення в експлуатацію обласної бібліотеки немає.

Таким чином заява голови обласної державної адміністрації Юрія Чижмаря стосовно проекту цієї програми є голослівною.

Recent Posts