В Бібліотечні новини, Новини 2021, Усі новини, Фото, Фото 2021

21 січня 2021 року у відділі міського абонементу Тернопільської ОУНБ відбувся онлайн-спогад «Життя — як день і день — як вічність», присвячений 80-річчю від дня народження Юрія Покальчука, уродженця міста Кременець, українського письменника, перекладача, науковця.

У заході взяли участь Людмила Стасюк — директорка Волинської державної обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки, заслужений працівник культури України, та Марія Лавринюк — провідний бібліотекар відділу документів іноземними мовами цієї ж бібліотеки, які представили книжкову виставку «Колекція книг з особистої бібліотеки Юрія Покальчука з фонду Волинської державної ОУНБ імені Олени Пчілки».

Своїми спогадами про Юрія Покальчука поділився Олександр Вільчинський — багаторічний читач нашої книгозбірні, письменник, науковець, який особисто знав літератора. Також долучився до онлайн-спогаду Юрій Матевощук — письменник, перекладач, активний учасник культурно-освітніх заходів, які організовує наша бібліотека.

Особисто до книгозбірні завітав редактор бібліотеки ім. Юліуша Словацького міста Кременець, літератор, краєзнавець Сергій Синюк.

Модераторами онлайн-зустрічі були Віра Горошок і Тетяна Ковалькова — завідувачка відділу й головний бібліотекар відділу міського абонементу Тернопільської ОУНБ.

У заході взяли участь 32 особи.

Дякуємо всім, хто долучився до онлайн-спогаду «Життя — як день і день — як вічність» та поділився спогадами про культового письменника сучасності Юрія Покальчука.

 

Мультимедійна презентація «Не наступайте на любов…».

Фрагмент зустрічі (у програмі «Zoom»).

Recent Posts