30 вересня 2008 р. Тернопільська обласна універсальна наукова бібліотека отримала почесну відзнаку Української Бібліотечної Асоціації «Бібліографічний посібник року» за бібліографічний покажчик «Іван Огієнко: «Я все зробив, що міг зробити…» (уклад.: Л. Оленич, В. Чупрова).

24 вересня 2008 року фахівці Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки та науково-технічної бібліотеки Тернопільського державного технічного університету імені Івана Пулюя, спільно з Тернопільським обласним відділенням УБА провели на базі НТБ ТДТУ день спеціаліста для працівників бібліотек різних видів “Бібліотека і користувач: грані взаємодії”.

4 липня 2008 р. pайонним державним адміністраціям і Виконачому комітету Тернопільської міської ради надіслано лист «Про поповнення бібліотечних фондів області», підписаний заступником голови обласної державної адміністрації Ф. Н. Шевчуком.

29 травня 2008 р. на базі Козівської центральної бібліотеки відбулася обласна школа методиста «Бібліотека як соціокультурний центр місцевої громади».

28 травня 2008 року прийнято розпорядження голови обласної державної адміністрації«Про стан виконання програм поповнення бібліотечних фондів у Гусятинському, Підволочиському та Підгаєцькому районах». Проект розпорядження обговорено та схвалено на засіданні президії Тернопільського обласного відділення Української бібліотечної асоціації. Виконання розпорядження сприятиме більш повному фінансування програм поповнення бібліотечних фондів області мінімумом періодичних видань та вітчизняної і зарубіжної книжкової продукції, розвитку освіти, науки та культури.

21 травня 2008 р. відбулося засідання президії Тернопільського обласного відділення Української бібліотечної асоціації. Було обговорено проект розпорядження обласної державної адміністрації «Про виконання програм поповнення бібліотечного фонду у Гусятинському, Підволочиському та Підгаєцькому районах».

Порядок денний засідання

Протокол засідання

 

13 травня 2008 року в обласній бібліотеці для дітей відбулася зустріч представників місцевої влади, закладів освіти, культури та підприємців з учасниками фокус-групи з вивчення питання реалізації проекту «Глобальні бібліотеки в Україні» В. Вітенком, О. Лісковою та М. Ростоцькою. Під час зустрічі обговорювалися питання готовності бібліотек та органів місцевої влади до запровадження доступу громадян до мережі Інтернет у публічних бібліотеках.

13 травня 2008 року відбулись зустрічі директора програми «Глобальні бібліотеки» Ради міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) Коліна Гуарда та експерта зі зв’язків з урядовими структурами Кароліни Абузярової з першим заступником голови Тернопільської обласної державної адміністрації Андрієм Фліссаком та заступником голови Тернопільської обласної ради Олегом Вітвіцьким. Під час зустрічей обговорювалися питання планування програми, що забезпечуватиме доступ населення області до комп’ютерів та інтернету в публічних бібліотеках. В обговоренні взяли участь регіональний представник Ради міжнародних кадрових досліджень та обмінів (IREX) М. Ростоцька, начальник управління культури облдержадміністрації Г. Шергей та директор Тернопільської обласної універсальної бібліотеки В. Вітенко. Сторони домовились про співпрацю в реалізації проекту «Глобальні бібліотеки» для створення робочих місць та забезпечення доступу до мережі Інтернет у бібліотеках області.

8 травня 2008 року в Кременецькій ЦБ відбулася зустріч представників місцевої влади, закладів освіти, культури та підприємців з учасниками фокус-групи з вивчення питання реалізації проекту «Глобальні бібліотеки в Україні» В. Вітенком, О. Лісковою та М. Ростоцькою. Під час зустрічі обговорювалися питання готовності бібліотек та органів місцевої влади до запровадження доступу громадян до мережі Інтернет у публічних бібліотеках.

16 квітня 2008 року у Заліщицькій ЦБ відбулася зустріч представників місцевої влади, закладів освіти, культури та підприємців із членами президії УБА В. Вітенком, О. Лісковою та регіональним представником Ради міжнародних кадрових досліджень та обмінів (IREX) М. Ростоцькою з метою вивчення питання реалізації проекту «Глобальні бібліотеки в Україні». Під час зустрічі обговорювалися питання готовності бібліотек та органів місцевої влади до запровадження доступу громадян до мережі Інтернет у публічних бібліотеках.

18 березня 2008 р. відбулось засідання президії Тернопільського обласного відділення Української бібліотечної асоціації, головним питанням якого був розгляд та обговорення проекту «Глобальні бібліотеки», що діє за фінансової підтримки Фундації Білла та Мелінди Гейтс та дослідженням стану бібліотек, що проводить Рада міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) та Українська бібліотечна асоціація.

Порядок денний засідання

Протокол засідання

 

11-12 березня 2008 р. працівники Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки взяли участь у спільному семінарі Ради міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) і Української Бібліотечної Асоціації (УБА) на тему «Методологія аналізу потреб бібліотек» в м. Києві.