В Про нас пишуть, Про нас пишуть 2020

«Підвішений»… читацький квиток? [Текст] : [у відділі міського абонементу ТОУНБ діє акція «читацький квиток у дарунок»] // Нова Тернопільська газета. — 2020. — 22—28 січ. — С. 11.

 

А чи чули ви про акцію «Підвішена кава», яка вже багато років популярна по всьому світу? Суть така: людина, відвідуючи кав’ярню, яка підтримує цю акцію, купує кілька горняток кави, але випиває лише одне, а інші «підвішує» для тих, хто хоче, але не може сам собі придбати. Це така свого роду благодійність, яка прийшла до нас із Неаполя, де таким чином залишають для потребуючих не лише каву, а й їжу.

Так ось, у Тернопільській обласній універсальній науковій бібліотеці з 19 грудня минулого року почала діяти схожа акція, але «підвісити» тут можна не каву, а… читацький квиток! Як зазначає заввідділом міського абонемента ТОУНБ Тетяна Ковалькова, книгозбірня, започаткувавши акцію «Читацький квиток у дарунок», вирішила долучитися до всесвітнього соціального руху «Відкриті долоні» із девізом «Віддай, якщо можеш. Прийми, якщо хочеш!»

— Отож, уже з кінця грудня наші відвідувачі можуть подарувати радість читання всім, хто закоханий у книги, але через брак коштів відмовляє собі у записі до бібліотеки. У бібліотеці діє ряд знижок, але стандартний абонемент на рік коштує 50 гривень. Однак є люди, для яких такі витрати «поза бюджетом». Тернополяни, часто буваючи в Європі, вже знають про принцип дії «підвішеної» кави. Ми вирішили діяти за таким же принципом, і перші книжкові благодійники не забарилися й уже придбали майже три десятки абонементів. Запрошуємо усіх охочих долучитися до постійної бібліотечної соціальної акції «Читацький квиток у дарунок»! — каже Тетяна Ковалькова.

Recent Posts