В Про нас пишуть, Про нас пишуть 2019

Українське дитяче кіно [Текст] // Свобода плюс Тернопільщина. — 2019. — 27 листоп. — С. 12 : іл.

 

У рамках проекту «Літературні забавляння зі дітьми та дорослими» Тернопільська обласна універсальна наукова бібліотека запрошує на кіноклубний фестиваль «Українське дитяче кіно». Проект втілено за підтримки Державного агентства України з питань кіно та Фестивалю кіно для дітей та підлітків «Чілдрен Кінофест».

Відкрив програму 24 листопада фільм «Іван Сила» — оповідає незвичайну історію життя Івана Фірцака, який у 18 років став артистом чехословацького цирку і побував у 64 країнах світу, дивуючи своїми перемогами. За неймовірну силу він отримав прізвисько Іван Сила — Кротон.

1 грудня — анімаційний фільм «Микита Кожум’яка» розповідатиме про маленького Микиту — сина відомого богатиря Кожум’яки, який вирішив, що теж може перемогти дракона, як це  колись зробив його батько. Попри його заборони, Микита знаходить спосіб вплутатися в пригоди і тепер тільки від його хоробрості залежить, здолає він величезного дракона і чи потрапить з чарівного світу назад додому…

8 грудня — фільм «Трубач» розповість про юного трубача дитячого естрадно-духового оркестру Миколу Шевченка. Він не лише талановито грає, але й пише власну музику, привертаючи увагу всесвітньо відомого музиканта Юджина Гайсина. В цій історії про суперництво двох дитячих оркестрів — все як у дорослих: любов, інтриги, заздрість, і, звичайно, добро, яке перемагає зло.

15 грудня — добірка з 10 найкращих фільмів-фіналістів конкурсу дитячих фільмів від Чілдрен Кінофест (2017—2019).

На завершення фестивальних кінопоказів 22 грудня — добірка найкращих українських мультфільмів від студії «Укранімафільм». Колекція мультфільмів, які виростили не одне покоління дітей, і нові стрічки рідного кіно, зокрема: «Як козаки у футбол грали», «Капітошка», «Як Петрик П’яточкін слоників рахував», «Халабудка», «4 нерозлучні таргани та цвіркун», «Йшов трамвай дев’ятий номер».

Recent Posts