В Бібліотечні новини, Новини 2019, Усі новини, Фото, Фото 2019

19 вересня письменниця, лікар-психотерапевт, кандидат медичних наук, фотомодель, жителька Аргентини Роксолана Гнатюк репрезентувала в читальному залі Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки свою нову книжку «Жінки України».

Цікаві і маловідомі факти з життя видатних українок не залишили байдужими аудиторію. Соломія Крушельницька врятувала оперу Пуччіні від провалу, виконала гімн Аргентини під час 100-й річниці незалежності цієї країни, вона ж була першою українкою, яка сіла за кермо авто. Квітку Цісек позбавили можливості виконати сінгл до фільму під час нагородження на церемонії вручення Оскару, хоча співати мала саме вона. Наша співвітчизниця і сучасниця Анна Гречишкина увійшла в історію як жінка, яка здійснила найдовшу подорож на мотоциклі. Зворушила і розповідь про молоду українську дівчину, художницю, щоденник якої не залишив байдужим Гі де Мопассана.

Аудиторію цікавило, що стало ресурсом для написання книжки. Вивчення історії, архівних документів, захоплення цікавими долями, бажання розповісти про кращих представниць українського народу.

Під час спілкування з кореспондентом журналу City Life Володимиром Уруським разом намагалися вивести формулу успіху українців за кордоном. Відзначили спільну рису усіх видатних людей — стійкість до життєвих складнощів і негараздів, воля до кращого життя, вміння робити навколишній світ кращим.

Левова частина тих, хто прийшов послухати розповідь жительки іншого континенту і мандрівниці — студенти географічного факультету ТНПУ. Їх цікавило що є в Аргентині такого, чого більше ніде немає. Тож разом здійснили віртуальну подорож по визначних місцях. Побували на грандіозному книжковому ярмарку, помилувалися японськими садами, які є невід’ємною частиною аргентинської архітектури, бачили вулканічний попіл Патагонії. Дізналися про те, що пам’ятники в Аргентині можуть слугувати спортивним майданчиком.

До слова, ми були першими, хто побачив фото з проекту «My beautiful city Buenos Aires», завдяки якому цікаві місця стають популярними в світі. А також, дізналися як завдяки акулам пляжі Бразилії потрапили в топ найнебезпечніших і найдивовижніших.

Довідалися про те, якими аргентинці уявляли українців і чи змінилося враження про нас після того, як діаспора видала трьома мовами книжку Роксолани Гнатюк «Україна. Її ідентичність і культура.» Про життя аргентинців, української діаспори і дипломатів. Роксолана розповіла про затребуваного в світі нейрохірурга Петра Лилика.

Якщо ви не змогли прийти на зустріч — прочитайте книжки Роксолани Гнатюк. Вона залишила їх для вас в читальному залі.

Recent Posts