В Про нас пишуть, Про нас пишуть 2017

Віктор Овчарук: «Комунальні заклади галузі культури потребують допомоги обласної ради» [Текст] // Номер один. — 2017. — № 32 (9 серп). — С. 7. — (Влада і громада).

 

Голова обласної ради Віктор Овчарук разом із депутатами облради — головою постійної комісії з питань духовності, культури, свободи слова, інформації та розвитку громадянського суспільства Михайлом Тимошиком та головою постійної комісії з питань соціально-економічного розвитку, промисловості, енергетики, транспорту, зв’язку, туризму, курортно-рекреаційної та зовнішньоекономічної діяльності Ларисою Римар — побував в установі обласної ради «Тернопільське обласне державне музичне училище ім. С Крушельницької». Тут очільник облради ознайомився з роботою музучилища, його матеріально-технічною базою.

Багаторічний директор Михайло Рудзінський показав представникам облради ввірену йому установу, розповів про досягнення та проблеми училища.

«Тернопільське обласне державне музичне училище імені Соломії Крушельницької — то наша гордість. Його випускники продовжують навчання у консерваторіях, стають лауреатами різних конкурсів, виступають на кращих сценах не лише нашої держави. Водночас розумію, що тут необхідно чимало зробити, провести ремонт. Культура багато років недофінансовувалась. Нещодавно обласна рада виділила закладу кошти, які допоможуть вирішити найнагальніші проблеми. Тим паче, що у наступному році в області відзначатимемо 60-ліття цього навчального закладу», — зазначив Віктор Овчарук.

Сесія обласної ради вирішила урочисто відзначити цю дату та доручити ОДА розробити відповідний план заходів і передбачити кошти в обласному бюджеті на їх виконання. Також цього року у вересні відзначатимемо 145-річчя з дня народження Соломії Крушельницької. До цієї дати випущено диск № 1 під назвою «Осяяні талантом Соломії. Творчі портрети випускників музичного училища ім. С. Крушельницької». На черзі диск № 2, який повинен вийти до ювілею училища.

Побували очільник облради Віктор Овчарук разом із головою постійної комісії з питань духовності, культури, свободи слова, інформації та розвитку громадянського суспільства Михайлом Тимошиком у найбільшій бібліотеці краю.

У 2017 році Тернопільська обласна рада передбачає реалізувати кошти в сумі 1 млн. 270 тис. грн. на ремонтні роботи фасаду, даху та заміну вікон головної книгозбірні області, яка є пам’яткою архітектури місцевого значення. Голова облради та голова комісії оглянули будівлю бібліотеки зовні та приміщення, призначені для обслуговування користувачів і службового використання, цікавились модернізацією вестибюля на другому поверсі, здійснену за кошти гранту Посольства США в Україні, який отримала бібліотека на підтримку ресурсного центру «Вікно в Америку». Також відвідали книгосховище на півмільйонний фонд документів, інтернет-центр, ознайомилися з друкованими виданнями бібліотеки та електронним каталогом. Віктор Овчарук переглянув кошторисну документацію та обговорив з директором бібліотеки Василем Вітенком і заступником директора з наукової роботи та інформатизації Галиною Польовою перспективи подальшої реконструкції. Після остаточного уточнення загальної вартості реконструкції з проектною організацією голова обласної ради знову зустрінеться з керівником головної книгозбірні краю.

«Вкотре переконався, що сьогодні книгозбірні — це осередки, що надають інформаційні, культурні, освітні, наукові послуги, які навколо себе гуртують небайдужих, передових громадян з активною суспільною позицією, котрі виборюють українську державність, віддані демократичним цінностям. Нинішні книжкові центри містять у собі наукові й технічні знання зібрання художньої літератури та мистецьких творів і є скарбницею світових надбань у різних галузях соціально-культурного життя суспільства та інтелектуального потенціалу української нації. Саме такою є Тернопільська обласна універсальна наукова бібліотека. Водночас вона також потребує допомоги та підтримки обласної ради», — наголосив Віктор Овчарук.

Recent Posts