В Бібліотечні новини

Нещодавно бібліотекарі нашої книгозбірні побували на зустрічі з Вахтангом Кіпіані — відомим журналістом, істориком, головним редактором сайту «Історична правда», засновником «Музею-архіву преси» (м. Київ), викладачем Українського католицького університету (Київ, Львів). Зустріч відбулася в приміщенні «Бункермузу».

Гість презентував три книжки, укладачем яких є він сам — видання з серії «Бібліотека «Історичної правди» — «Зродились ми великої години… ОУН і УПА», до якої увійшли статті відомих науковців, журналістів, громадських діячів, дисидентів про діяльність Організації українських націоналістів та Українську повстанську армію, «Війна двох правд. Поляки та українці у кривавому ХХ столітті» та наукове видання «Українська канадіана: збірник матеріалів з історії українців Канади». Том 1.

Презентовані книжки історик подарував нашій книгозбірні. Впевнені, що ці книжки матимуть велику популярність у читацької аудиторії та слугуватимуть нинішнім та майбутнім поколінням у розкритті історичної правди. Адже у книгах висвітлені суперечливі події історії ХХ ст. у трактуванні сучасних істориків, дослідників.

Слід зазначити, що минулого року Вахтанг Кіпіані відвідав нашу книгозбірню з метою збору матеріалу для майбутнього видання про нашого земляка, уродженця с. Конюхи Козівського району, вояка УПА Петра Саранчука.

 

Recent Posts